برزا

  • ۰
  • ۰
مقاله

نام محصول: مقاله آموزش به کمک روشهای تغییر رفتار

فرمت : word

تعداد صفحات : 30

زبان : فارسی

حجم فایل : 236 کیلو بایت

سال گردآوری : 91

مقدمه :

صرف نظر از اینکه معلم با چه روشی آموزش می دهد و هدفهای او از آموزش چه هستند ، لازم است کلاس درس را به صورت موقعیتی مناسب برای یادگیری درآورد. ( به اقداماتی که معلم بدین منظور انجام می دهد اداره کلاس درس می گویند.)

تعریف اداره کلاس درس از دید صاحبنظران :

ایجاد محیط های سالم و فرصتهای مناسب یادگیری از جمله صاحبنظران ولفلک : « مورد استفاده قرار دادن فنون ایجاد و حفظ یک محیط سالم و خالی از مشکلات رفتاری » (2007).

تعریف فتسکو و مکگلور :

اقداماتی که معلم برای ایجاد و حفظ یک محیط یادگیری سازنده به کار می گیرد (2005).

تعریف کروکشانک ، جنکینس و متکالف :

استفاده از تدابیر و روشهای مورد نیاز برای ایجاد و حفظ محیطی که در آن آموزش و یادگیری صورت پذیرد. (2006)

اصطلاحی که همراه با اداره کلاس درس به کار می رود برقراری انضباط امت برقراری انضباط به اقدامهایی گفته می شود که از سوی معلم و سائر مسئولان آموزشگاه به منظور جلوگیری از وقوع رفتارهای مشکل آفرین یا در پاسخ به رفتارهای مشکل آفرین ، به منظور کاهش میزان وقوع آنها در آینده ، صورت می پذیرد.

اداره صحیح کلاس درس :

معلم از این طریق می تواند رفتارهای مخرب و مزاحم را اصلاح نماید و با ایجاد محیطی آرام و بدون تنش ، شرکت دانش آموزان را در فعالیتهای یادگیری افزایش دهد و همچنین فراهم آمدن جوّ مشارکت در محیط آموزشی در سطح انگیزش یادگیری دانش آموزان می افزاید.

مقایسه اداره کلاس درس در آموزش معلم محور و آموزش یادگیرنده محور ( یا دانش آموز محور) :

اداره کلاس درس در رابطه با آموزش معلم محور مطرح است زیرا در روشهای این نوع آموزش است که دانش آموزان غالباً به طور گروهی در کلاس درس حضور می یابند برای استفاده از تدریس معلم باید مقررات کلاس را رعایت کنند. در چنین کلاسهایی برای ایجاد محیط های سالم یادگیری ، وضع مقررات مربوط به نحوه رفتار دانش آموزان نسبت به یکدیگر ، حفظ سکوت به هنگام تدریس معلم ، رعایت نوبت در سوال کردن و مانند اینها الزامی است و این مقررات را عمدتاً معلم وضع می کند.

در مقابل معلمانی که با روشهای یادگیرنده محور آموزش می دهند چندان نگران مشکلات کلاسداری و وضع مقررات و حفظ انضباط نیستند . زیرا در این روش های آموزشی دانش آموزان غالباً مشغول کار گروهی یا کارروی پروژه های تحقیقی ، نوشتن ، آزمایش کردن و سایر فعالیتهای فردی و جمعی هستند. از سوی دیگر هر مقدار مقررات رفتاری و انضباطی که ضروری باشد. معمولاً با مشارکت و توافق دانش آموزان و معلم وضع می شود و لذا دانش آموزان غالباً به طور داوطلبانه به مقرراتگردن می نهند.

سبک اقتدارگرایانه :

موفق ترین سبک مدیریت در همه گروههای اجتماعی است و نام دیگر آن سبک دموکراسی قانون مدار است در کلاس درسی که با این سبک اداره می شود، معلم و شاگردان با توجه به رعایت حقوقی یکدیگر رفتار می کنند و نسبت به هم احترام کامل به جا می آورند. یعنی این سبک مدیریتی هم به روابط انسانی در میان اعضای گروه احترام می گذارد و هم به ضوابط قانون متکی است.

از نظر سانتروک دانش آموزان این سبک دارای اعتماد به نفس اند ، در ارضای نیازهای خود عجله می کنند با دوستانشان به خوبی کنار می آیند. می توانند مستقل فکر کنند ، مستقل عمل کنند اما هنوز به هدایت معلم نیازمندند. معلمان اقتدارگرا ، دانش آموزان را به تبادل نظر تشویق می کنند و نسبت به آنان با محبت رفتار می کنند و قوانین را با توجه به پیشنهاد های دانش آموزان وضع می کنند.

سبک مستبدانه یا تحکّم آمیز :

در کلاس که با این سبک اداره می شود ، تنها معلم است که بر کل کلاس حکومت می کند و هیچ شاگردی حق اظهار وجود ندارد. در این سبک مدیریت یا قوانینی وجود ندارد و یا اگر هم وجود دارد به نفع معلم تعبیر و تفسیر می شود. رفتار تحکم آمیز و اطاعت از بالاتر و زورگویی به پایین تر از ویژگی های سبک استبدادی است.

از نظر سانتروک این کلاسها بر محدودیت و تنبیهی هستند . تاکید این کلاسهای به حال یادگیری ، بر حفظ نظم و انضباط است معلمان مستبد بر دانش آموزان خود کنترل و محدودیت زیادی اعمال می کنند و ارتباط کلامی زیادی برقرار نمی کنند. دانش آموزان ، یادگیرندگان منفعلی هستند ، دست به ابتکار عمل نمی زنند ، همواره دچار اضطراب می شوند و مهارتهای ارتباطی ضعیفی دارند .

سبک آزاد گذاری یا بی عنان یا آسان گیری :

در کلاسی که به این سبک اداره می شود نوعی هرج و مرج حاکم است زیرا هیچ قاعده و ضابطه ای حاکم بر رفتار دانش آموزان نیست و هر کس به هر طریقی که دلش بخواهد عمل می کند. از سوی معلم هیچ محدودیتی اعمال نمی شود و هیچگونه رهنمودی داده نمی شود و معلم در رابطه با یادگیری و هدایت رفتاری ، کمک چندانی به دانش آموزان نمی کند.

از نظر سانتروک : دانش آموزان این گونه کلاسها از مهارتهای تحصیلی ناکافی و کنترل شخصی ضعیفی برخوردارند.

از نظر چایلد : این دانش آموزان به سرعت رهبران خود را که همانا افرادی بی کفایت اند را پیدا می کنند معیارهای عملکرد معیارهای عملکرد خود را که خیلی سخت گیرانه نیست تعیین می کنند و برقراری انضباط در آنها به سختی اتفاق می افتد.

چنانکه گفتیم بهترین سبک اداره کلاس ، اقتدار گرایی آزاد منشانه است اما به اعتقاد چایلد با توجه به تنوع موقعیتهای کلاسی ، استفاده از هر یک از سبکهای کلاسداری در موقعیت های خاص خودش می تواند مفید باشد و بهتر است که معلم خود را به یک سبک واحد مقید نکند.

اداره کلاس درس : (آموزش به کمک روشهای تغییر رفتار)

تعریف و ویژگی های تغییر رفتار

منظور از تغییر رفتار یا تحلیل کاربردی رفتار ، استفاده از اصول و روشهای روانشناسی یادگیری ، به ویژه روانشناسی یادگیری رفتاری ، با هدف اصلاح رفتار دانش آموزان است.

همه کسانی که با تربیت کودکان و نوجوانان سر و کار دارند می توانند روشهای تغییر رفتار را مورد استفاده قرار دهند. و هدف عمده استفاده از این روشها در مدرسه هدایت دانش آموزان در جهت انجام رفتارهای مطلوب تحصیلی و اجتماعی و کاستن از رفتارهای نامطلوب آنان است.


دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-107045-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%a8%d9%87-%d9%83%d9%85%d9%83-%d8%b1%d9%88%d8%b4%d9%87%d8%a7%d9%8a-%d8%aa%d8%ba%d9%8a%d9%8a%d8%b1-%d8%b1%d9%81%d8%aa/
  • ۹۵/۰۷/۰۳
  • 123 iran

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی